25.02.13

Є на світі чарівна мова...

Книга може бути різною, а головне - вона може бути "живою".
В Міжнародний День рідної мови, який ми традиційно відзначаємо 21 лютого, старшокласники ОЗОШ№84 в тому переконалися. Того дня в читальному залі лунали різні мови - португальська, англійська, російська й українська, бо в гості до читачів завітали представники різних країн, національностей, віросповідань. Читачі поділилися на невеликі групи (по 5-7 чол.) та "читали" історії Томаса Мангусту Бригана з Ерітреї, Коуадіо Сері Бі Бах Жоеля з Кот-Д'Івуара й гарної українки Наталки Михайленко. На прочитання однієї Книги відводилося 15 хвилин. Потім читачі "обмінювалися" Книгами. Протягом 15 хвилин можна було розпитувати гостя про що завгодно! Що читачі успішно робили:) 



Проект "жива бібліотека" сьогодні розповсюджується по всьому світу. Віднедавна він став популярним і в Україні. Основна ідея "живої бібліотеки" у тому, що замість книг тут виступають люди. У кожного – своя історія, якою можна поділитися із іншими.
Більше про проект можна прочитати за посиланням
http://www.diversipedia.org.ua/

1 коментар:

  1. Очень интересная, новая форма работы с читателями. Все вопросы, которые присутствующие не могут задать в большой аудитории, можно спросить в камерной обстановке. Такие мероприятия можно проводить с представителями разных национальностей, молодежных субкультур, языков и т.д. Успехов!

    ВідповістиВидалити