16.11.14

Пізнаймо в серці рідне слово

9 листопада наша країна вже традиційно відзначила надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови. Напередодні свята в Одеській обласній бібліотеці для юнацтва зібралися ті, хто плекає натхненне українське слово.
Осінь завжди навіює на такий ностальгічний, спокійний та мінорний лад. Тому традиційно любителів української поезії запросили провести теплий вечір у затишній атмосфері юнацької бібліотеки Одеси. Того вечора в бібліотеці звучало два голоси - слово поезії та слово музики. Впродовж вечора лунали життєві, чуттєві та ліричні твори молодих одеських поетів та музикантів. А від пронизливої погоди рятувала ароматна кава та гарячий чай зі смачним печивом.

Варто відзначити, що програма вечора була побудована в форматі діалогу. Будь-який бажаючий із пасивного слухача міг перетворитися на активного учасника творчого процесу. Розпочали музично-поетичний вечір друзі бібліотеки, представники «Мовного ренесансу» – молодіжного неполітичного громадського руху, спрямованого на популяризацію українського слова на Одещині.

Підхопили ритм і настрій вечора солісти гурту "Друже Музико" Максим Трубніков та Мирослава Степанюк. Українською мелодикою та водночас драйвовістю українського року формація патріотичного позитиву зарядила чудовим настроєм всіх присутніх.

Натхненно та лірично звучала поезія у виконанні Дениса Майданюка - одеського поета, переможця багатьох поетичних конкурсів, учасника та організатора арт-вечорів. А справжнім відкриттям для самих бібліотекарів стала ніжна та тендітна поетеса з Ужгороду Ольга Мацо, яка подарувала всім гостям вечора авторську поезію.

Поети та музиканти, які взяли участь у зустрічі в бібліотеці, перетворили вечір напередодні Дня українського слова в чудове свято. Мабуть, кожен, повертаючись додому, сприймав пожовкле листя, осінній вечір зовсім по-іншому, адже був переконаний, що українському слові бути!

 

 

 

 

 




Немає коментарів:

Дописати коментар